2014/03/03

Idee de promovare a unui site nou sau pagina noua de Facebook

Internetul in zilele noastre poate fi o sursa buna de promovare si consider ca prezenta online a unei afaceri este obligatorie dat fiind beneficiile pe care acesta le poate oferii. Puteti citi despre ele in articolul prezenta online a unei afaceri

Insa pentru succesul din mediul online munca voastra nu trebuie sa se opreasca dupa ce site-ul sau pagina de Facebook este gata. Dupa crearea lor trebuie sa va axati pe promovarea acestora iar asta va  poate da ceva batai de cap.

Am sa va arat insa o solutie low-cost la indemana oricui cu rezultate bune in timp relativ scurt.

Ceea ce am vazut ca functioneaza intr-adevar cu rezultate bune in timp destul de scurt sunt concursurile. Mi se pare cea mai potrivita metoda de promovare online findca este ieftina si rapida iar rezultatele sunt multumitoare.


Bineinteles succesul acestei metode de promovare consta in premiul sau premiile  pe care le oferiti. Cu cat premiul sau premiile puse la bataie sunt mai mari cu atat si numarul persoanelor carora le veti starnii atentia va fi mai mare. Daca sunteti un magazin online de ex puteti oferi articole vestimentare ca premiu. Un salon de infrumusetare poate oferi un anumit tratament sau tratamente ca premiu. O pizzerie/ restaurant/ cafenea poate oferi un anumit meniu pentru 2-3 persoane ca premiu si asa mai departe. Exemplele pot continua.

Chiar am urmarit o pagina de Facebook a unui fotograf incepator care pentru a promova pagina nou creata a organizat un concurs pe baza de aprecieri iar ca premiu a oferit cate o sedinta foto fetei si baiatului cu cele mai multe aprecieri. Pagina nou creata a strans in cateva zile peste 2.000 de aprecieri si zeci de participanti la concurs.

Premiile pot consta in produse sau servicii gratuite care sa atraga cat mai multe persoane. Puteti oferi si un premiu care nu are legatura cu afacerea voastra daca considerati ca astfel puteti creste succesul concursului sau o eventuala reduecere semificativa castigatorului sau castigatorilor.

Ca modalitate de inscriere in concurs puteti cere ca participantii sa se inscrie printr-un formular si implicit sa se aboneze la newsletter-ul vostru, puteti organiza concursul pe Facebook unde sa cereti un like la pagina si like si share la o anumita poza, sa distribuie link-ul site-ului vostru pe Facebook iar ideiile pot continua. Trebuie doar sa va alegeti ceva ce doriti de la participanti in schimbul inscrierii in concurs.

Pentru un mai mare succes al concursului puteti sa il inscrieti si pe http://econcursuri.com/. Este un site popular cu concursuri din toata tara. Deasemenea pe pagina lor puteti gasi si idei de concursuri daca sunteti nehotarat dar v-as sugera sa va ganditi la ceva inedit si potrivit domeniului vostru de activitate.
Va sfatuiesc sa creati o pagina cu regulile concursului pentru a evita anumite neplaceri ulterioare.


Prin organizarea unui concurs pe internet va faceti afacerea cunoscuta local sau chiar national daca doriti si astfel va faceti afacerea mai populara si prin urmarea va cresteti numarul clientiilor.

Niciun comentariu:

Spune-ti parerea:

invata-online.blogspot.com Web analytics