2014/03/07

Eroare browsere internet

eroare mozilla firefox
Astazi m-am decis sa scriu despre o eroare destul de comuna pe care probabil toti cei care folosim internetul am intalnit-o macar odata.
Este vorba despre Eroare SSL in Google Chrome respectiv Untrusted connection in Mozilla Firefox.
Pentru a intelege la ce se refera aceste erori trebuie sa stiti mai intai ce este un certificat SSL. 

Un  certificat/protocol SSL (Secure Socket Layer)  este un document digital eliberat de o autoritate de certificare care atesta faptul ca un site este securizat si nu prezinta un pericol pentru vizitatori.
Aceste certificate SSL asigura ca datele vizitatorilor acelor site-uri nu ajung in mainile hackerilor.
  Erorile apar atunci cand exista anumite probleme cu certificatele SSL ale site-urilor respective si astfel din motive de securitate nu putem accesa acele pagini.
 Puteti citi mai larg despre aceste certificate la https://www.domreg.ro/ce-este-ssl.shtml


eroare ssl


Cauzele acestor erori pot fi diferite asa ca voi vorbi despre fiecare in parte.

In cazul in care va apar aceste erori cand incercati sa intrati pe anumite site-uri primul lucru pe care trebuie sa il verificati este data la care e setat calculatorul respectiv. Cea mai comuna cauza a acestei erori este data calculatorului seatata incorect cu ani in urma sau inainte. Setati data corecta si vedeti daca problema persista.

Motivul pentru care apare eroarea atunci cand nu aveti data setata corect este ca aceste certificate se elibereaza pe perioade scurte de timp iar daca aveti calculatorul setat cu ani in urma sau inainte certificatele SSL fie au expirat deja fie nu exista inca.


Daca setarea datei corecte nu a rezolvat problema este posibil ca calculatorul vostru sa fie infectat cu virusi. In cazul acesta va trebui sa descarcat un antivirus, scanati calculatorul si ulterior sa eliminati fisierele infectate.
Daca nu reusiti sa inlaturati acele fisiere s-ar putea sa fie nevoie sa va reinstalati Windows-ul.


Daca eroarea va apare doar pe un anumit site iar pe altele nu aveti probleme inseamna ca certificatul SSL al site-ului respectiv este semnat de o autoritate necunoscuta si nu de una sigura, cu renume. Va sfatuiesc sa nu accesati acel site doar in cazul in care sunteti convinisi ca este unul sigur.



Niciun comentariu:

Spune-ti parerea:

invata-online.blogspot.com Web analytics