2014/02/26

Adaugarea unui meniu derulant de link-uri pe blog sau site

Adaugarea unui meniu derulant de linkuri se face foarte usor prin adaugarea unui cod HTML.
 Mie chiar imi place si sunt de parere ca arata mult mai bine si mai profi decat o lista simpla de linkuri. Deasemenea va ajuta si sa economisiti spatiu pe blog.

meniu derulant de linkuri

Cateva idei pentru linkurile din meniul derulant:
O lista cu categoriile de articole de pe blog
O lista cu linkuri spre profilele de pe diferite site-uri de socializare
O lista cu produse
Un portofoliu
Diferite linkuri de pe site sau blog
si altele.



Codul pentru meniul din poza este acesta:


<form><p align="center"><span style="color:#000000;"><b>Categorii de articole: </b></span><select onchange="window.open(this.value,'','');" style="font-weight: normal;"><option value="" />Selecteaza o categorie:    <option value="http://invata-online.blogspot.com/p/blog-page.html" />Bloggeri-Webdesign-SEO    <option value="http://invata-online.blogspot.com/p/bani-afaceri.html" />Bani-Afaceri     <option value="http://invata-online.blogspot.com/p/calculatoare.html" />Calculatoare<option value="http://invata-online.blogspot.com/p/internet.html" />Internet     <option value="http://invata-online.blogspot.com/p/timp-liber.html" />Timp Liber<option value="http://invata-online.blogspot.com/p/diverse.html" />Altele</select><br />   </p></form>

Pentru a-l personaliza tot ce este cu albastru trebuie schimbat.

Copiati intregul cod si lipiti-l intr-un text document pentru a-l putea edita.
In primul rand Categorii de articole  se refera  la textul care aparea deasupra meniului iar codul #000000 la culoarea acelui text. Mai multe coduri pentru culori gasiti in poza urmatoare:


coduri culori html

Va alegeti o culoare si modificati codul culorii si textul de deasupra meniului.
In randul al doilea textul Selecteaza o categorie: este cel care va aparea in meniu iar mai jos trebuie sa modificati linkurile si titlurile lor.
In acest meniu sunt adaugate 6 linkuri. Daca doriti mai multe 
adaugati <option value="link" />Titlu  chiar dupa textul Altele. Repetati asta in functie de cate linkuri doriti sa adaugati.

Daca doriti mai putin de 6 linkuri stergeti din ele insa fara sa stergeti codul de la sfarsit </select><br />   </p></form>
Pentru un meniu cu 4 linkuri codul este urmatorul:

<form><p align="center"><span style="color:#000000;"><b>Textul de deasupra </b></span><select onchange="window.open(this.value,'','');" style="font-weight: normal;"><option value="" />Selecteaza o categorie:    <option value="LNK" />TITLU  <option value="LINK" />TITLU<option value="<option value="LINK" />Titlu<option value="LINK" />TITLU</select><br />   </p></form>


La fel si aici se modifica textele cu albastru.

Pentru cei care folosesc platforma Blogger adaugarea meniului pe blog se face in cativa pasi foarte simplii.
Intrati in tabloul de bord al blogului, in sectiunea Aspect si in locul in care vreti ca acest meniu sa apara dati pe Adaugati un obiect gadget iar in fereastra nou deschisa alegeti HTML/JavaScript. Aici va trebui sa lipiti codul meniului personalizat, salvati si asta e tot! 
adaugare meniu pe blogger

Niciun comentariu:

Spune-ti parerea:

invata-online.blogspot.com Web analytics