2014/02/16

Inselaciuniile de pe Okazii

Cum sa ocolesti tzepele de pe Okazii.ro
Okazii.ro este cel mai mare site de cumparaturi si vanzari online din Romania. Poti cumpara sau vinde aproape orice  pe site atat second-hand cat si produse noi. Multe magazine online isi pun produsele la vanzare si pe Okazii. Insa daca esti nou pe site si doresti sa faci o prima achizitie  ar trebui sa fi atent la cateva aspecte pentru a prevenii o inselaciune.
inselatorii okaziiNu este greu de verificat daca un vanzator este serios sau nu iar prin asta poti evita o eventuala neplacere la primirea coletului.
Nu putine au fost asa numitele tzepe despre care am auzit sau citit pe Okazii in care produsul primit de cumparator era stricat sau a primit altceva decat a cumparat pe site si in unele dintre aceste cazuri nu s-a ajuns la nici o rezolvare fie pentru ca suma nu a fost una mare fie pentru ca persoana  inselata nu s-a deranjat sa depuna o plangere fiindca este nevoie de dovezi, mult de umblat mult timp de asteptat iar unii nu se mai deranjeaza.



Pentru a verifica daca vanzatorul de la care intentionezi sa cumperi un produs este serios sau nu logheaza-te in cont sau inregistreaza-te daca nu esti deja si intra la detaliile produsul. Dai click pe  numele utilizatorului (parte dreapta) unde gasesti istoricul tranzactiilor acestuia pe site si calificativele primite. 


tzeapa okazii
Utilizatorul din poza de sus de exemplu este unul serios. Ne putem da seama de asta dupa calificativele primite in ultimele 12 luni care sunt 83 pozitive dupa 83 de produse vandute ceea ce inseamna ca toatele cele 83 de persoane care au cumparat de la el au fost multumite si i-au oferit cate un calificativ pozitiv.
Unii vanzatori sunt noi pe site si fie nu au inca calificative primite, fie au putine. Pentru a evita vre-o surpriza neplacuta ar trebui sa cautati un alt vanzator care vinde un produs asemanator sau identic al carui istoric va inspira mai multa incredere. Eu am cumparat multe produse de pe site si niciodata nu am fost dezamagit findca mereu am verificat istoricul vanzatorului inainte sa comand un produs.
O alta masura de prevenire a inselaciuniilor este verificarea persoanei in baza de date a cumparatorilor neseriosi din Romania! Citi mai multe despre aceasta verificare la link.

Cu putina atentie se pot prevenii inselaciunile pe Okazii.
Totusi daca vi s-a intamplat sa fiti inselat si mai aveti factura de la posta sau firma de curierat puteti face o plangere la politie in speranta ca se va face ceva pana la urma.

Vizitati magazinul okazii.ro

Niciun comentariu:

Spune-ti parerea:

invata-online.blogspot.com Web analytics