2014/02/16

Identificarea si descarcarea driverelor

Driverele sunt programe de care are nevoie fiecare calculator dupa instalarea sistemului de operare(windows-ului) pentru a functiona normal. Acestea se primesc pe un CD la achizitionarea unui calculator si difera pentru fiecare model in parte.
detecarea driverelorProblema gasirii driverelor necesare pentru un calculator sau laptop este destul de comuna. Daca nu ai un CD cu drivere cautarea acestora pe internet s-ar putea sa iti dea ceva batai de cap dupa instalarea Windowsului.

Aceste drivere pot fi descarcate fie de pe site-urile producatorilor fie printr-o  cautare pe Google. O alta problema ar fi insa daca nu cunoasteti modelul placiilor pentru care aveti nevoie de drivere.




   Pe internet exista diferite programe care odata instalate va detecteaza si instaleaza driverele insa acestea nu sunt gratuite din pacate.
Am gasit insa 2 programe care s-ar putea sa va ajute!
Primul este 3DP Chip care poate fi descarcat de pe www.3dpchip.com. Este un program foarte mic care se instaleaza in doar un minut  si ne arata modelul placii de baza, de sunet, placii de retea si video.
divere 3pd chip descarcare
Acum ca stiti modelul placiilor nu va ramane decat sa le descarcati driverele de pe un calculator conectat la internet printr-o cautare pe Google (download "MODELUL PLACII" driver) sa le puneti pe un stick/CD dupa care le copiati si instalati pe calculatorul pentru care aveati nevoie de ele.

Un alt program cu care puteti face exact acelasi lucru este Device Doctor  la fel ca 3DP Chip va va arata modelul placiilor si driverele necesare.
Recomand ca odata ce ati gasit driverele sa le salvati pentru a le avea mereu la indemana iar la urmatoarea instalare a Windowsului sa nu mai intampinati aceasta problema.


Pentru cei care doresc sa afle doar componentele calculatorului recomand Everest. Informatii exacte si detaliate despre fiecare component in parte. Spre deosebire de 3DP Chip sau Device Doctor insa prin acesta nu puteti descarca driverele ci doar sa identificati modelul placiilor care necesita drivere iar mai apoi sa le cautati pe internet.

Niciun comentariu:

Spune-ti parerea:

invata-online.blogspot.com Web analytics