2014/03/10

Cea mai securizata adresa de email!

Email-urile sunt poste electronice cu ajutorul carora utilizatorii de internet pot trimite scrisori si mesaje scrise pe calculator iar aceste mesaje pot ajunge dintr-un capat de lume in celalalt in cateva secunde!  Adresele de email sunt adresele la care se trimit respectivele mesaje sau scrisori.
Sunt convins ca orice utilizator de internet are cel putin o adresa de email, majoritatea chiar mai multe (eu am avut de-alungul timpului peste 10 cu siguranta) pe care unii le folosesc pentru inregistrarea pe diferite retele de socializare, site-uri, forumuri iar altii le folosesc in scop comercial. In special pentru cei din a doua categorie aceste adrese trebuie sa fie foarte securizate pentru a evita ca hotii, raufacatorii sau hackerii sa reuseasca sa le acceseze.

securizare email
Probabil cea mai buna alegere in acest sens ar fi serviciul de email oferit gratuit de cei de la Google, Gmail-ul.
Conturile de Gmail pot fi setate in asa fel incat atunci cand voi sau oricine altcineva introduce adresa de email si parola pentru logare ca o masura de siguranta veti primi si un sms pe telefonul mobil cu un cod pe care trebuie sa il introduceti inainte de a va putea accesa contul.Voi detalia in cele ce urmeaza.

Primul pas ar fi crearea unui cont la Gmail accesand linkul urmator:
Inregistrare Gmail Desigur, daca aveti deja un cont omiteti acest pas.



Este un formular usor de completat deci nu are rost sa intru in amanunte insa va sfatuiesc sa va alegeti o parola care nu este usor de ghicit. Ca un exemplu, eu pentru email-urile mele am folosit in trecut parole ca :avenitmama, lasamainpace, namchefacum, amcastigat11lei si altele. Parole care nu pot fi ghicite de nimeni. E o prostie sa va puneti parole care au legatura cu numele vostru, al partenerului de viata, fratelui, surorii, echipei favorite de fotbal sau sportivului favorit.
Dupa ce ati finalizat inregistrarea intrati la urmatorul link: Despre verificarea in doi pasi. Aici puteti citi ce est verificarea in doi pasi si la ce foloseste ea. Click pe Incepeti, apoi pe Incepeti configurarea>>.
Va introduceti din nou parola si puteti incepe configurarea verificarii in doi pasi.
Vi se va cere sa va introduceti numarul de telefon pe care veti primi codurile in SMS sau apel vocal daca doriti.
Click pe trimiteti codul si veti primi un cod pe telefon format din 6 numere pe care sa il introduceti pe site.
Click pe Inainte, Confirmati iar verificarea in doi pasi este ACTIVATA!
Asta inseamna ca mereu cand va veti loga in contul de email dupa introducerea adresei si parolei va trebuii sa introduceti si un cod pe care il veti primi intr-un SMS pe telefonul mobil in cateva secunde.

Insa nu am terminat inca. Ca o alta masura de siguranta pentru cazurile in care va pierdeti telefonul, cartela nu mai functioneaza, sau va este descarcat telefonul si nu sunteti acasa sfatul meu este sa adaugati inca o metoda de verificare.  Pentru asta in pagina care va apare dupa ce ati dat click pe Confirmati aveti posibilitatea sa mai adaugati un numar de telefon la cont pentru cazurile in care al vostru nu functioneaza. Cum ar fi al unui parinte sau persoana de incredere.
Sub acesta gasiti si coduri de rezerva pe care va sfatuiesc sa vi le scrieti pe o foaie pe care sa o puneti intr-un loc sigur. O idee buna e sa aveti foaia in portofel. In cazurile in care nu aveti acces la cele doua numere de telefon adaugate pentru a introduce codul primit prin SMS pe site dati click pe Aveti probleme cu primirea codului? unde veti putea alege o alta metoda de verificare, prin cod. 

email securizat
Aici va trebuii sa introduceti unul din cele 10 coduri pe care le-ati notat pe foaie. Un cod poate fi folosit o singura data! Dupa ce le-ati folosit pe toate primiti altele.
Asadar pentru ca cineva sa va poata accesa contul de email securizat prin doi pasi va trebuii sa stie obligatoriu:
adresa de email
parola contului
sa aibe acces fie la telefonul vostru fie la cel al persoanei de incredere sau sa aiba un cod de verificare de-al vostru!
Consider aceasta metoda de securizare foarte folositoare si sper ca v-a fost de ajutor acest articol.


Un comentariu:

invata-online.blogspot.com Web analytics