2014/02/23

Vizionarea programelor TV pe calculator

Cu ajutorul internetului putem viziona sute de programe de televiziune din diferite tari de pe calculator complet gratuit.
posturi TV online Pentru asta nu aveti nevoie decat de conexiune la internet si trei programe instalate in calculator.
Probabil ni s-a intamplat tuturor sa vrem sa vedem un anumit film/meci/emisiune/program insa sa nu il avem in grila de programe a televizorului, deaceea va voi invata cum sa gasiti si vizionati acele programe de pe calculator/laptop. Totul este gratuit!

 Sunt foarte multe site-uri si programe care transmit online posturi TV insa nu toate din acestea functioneaza cu adevarat. Fie ca doriti sa vizionati posturile tv online, de pe un browser de internet fie printr-un program va trebuii sa descarcati si instalati doua soft-uri.


 Primul  este Sopcast. Click pe Download iar descarcarea va porni automat.
Se instaleaza rapid si usor, singurul pas al instalarii  la care va sfatuiesc sa fiti atenti este cand va apare aceasta fereastra cu bara de Ask.

instalare sopcast

 Aici sunteti intrebati daca doriti sa se instaleze toolbar-ul Ask iar pentru a nu-l instala bifati custom installation si debifati cele 2 casute de jos.

Instalare Sopcast

Acum puteti da Install iar mai apoi Finish.

Al doilea ar fi VLC Player. Este un player video destul de cunoscut deci e posibil sa il aveti deja instalat. Daca nu, il gasiti aici: VLC Media Player. Il descarcati si il instalati.

Prin aceste doua programe instalate se pot reda posturile TV online.

Urmatorul program este cel pe care veti putea urmarii posturile. Acesta este optional fiindca posturile tv se pot viziona si pe site-uri fara a instala acest program insa daca doriti sa il incercati il puteti descarca de aici: Download TV Wave. Se instaleaza foarte usor in nici 2 minute. La pornire dati pe Tv apoi select an option si selectati load default list. Acum va vor aparea posturile tv disponibile. Dupa ce alegeti un post asteptati aproximativ 1 minut pana cand acesta se incarca.
TV Wave

Pe internet mai sunt si alte programe cu care se pot urmarii posturi tv online insa nu multe merg si nu sunt toate gratuite. Tv Wave-ul l-am folosit si il recomand.

In cazul in care nu doriti sa instalati TV Wave sau l-ati incercati si nu ati fost multumiti puteti opta si pentru vizionarea programelor pe internet. Insa si in acest caz va trebui sa aveti cele doua playere de mai sus VLC si Sopcast instalate. Cel de care nu mai aveti nevoie este TV Wave.
Pentru vizionarea programelor online va trebui sa folositi Internet Explorer. Pe alt browser nu merg!

Internet Explorer il gasiti la Start-All programs-Internet Explorer.Internet Explorer
Deschideti browser-ul (puteti sa ii faceti si un update daca e nevoie) si intrati pe cool-tv.net. Miscati sageata mouse-ului in partea de sus a paginii pe Tv Online(nu trebuie sa dati click) si se va derula o lista cu programe de unde puteti alege. Miscati sageata pe programul dorit fara sa dati click pe el si se va derula o noua lista cu sursele disponibile pentru acel program. In cazul in care nu merge o sursa incercati alta.
La primul post pe care veti incerca sa il vizionati foarte probabil va vor aparea niste ferestre unde trebuie sa dati Allow sau o notificare sub bara de adrese pe care dati click dreapta si Allow.
Astfel permiteti site-ului sa foloseasca cele doua programe instalate initial, Sopcast si VLC fara de care nu merg aceste site-uri.
Dureaza aproximativ 1 minut pana cand se incarca un post tv.
Mai sunt si multe alte site-uri asemanatoare cu http://cool-tv.net
Cum ar fi:
http://hd-sport-live-online.com/tvonline.html  (toate programele sportive + altele)
http://tvronline.com/  (cateva programe romanesti + toate cele de sport)
http://www.tvpenet.net/  (o lista destul de larga sortata pe categorii)
http://www.sopcast.ro/tv/  (la fel o gama larga de unde sa alegeti. Au si cateva posturi de afara)

Daca pe acestea nu ati gasiti un anumit program puteti foarte simplu sa il cautati pe Google ex. "DigiSport1 Online". Veti gasi cu siguranta site-uri care transmit programul dorit si doar alegeti unul pe care merge.
Nici un program nu trasmite pe internet 24/24 asa ca daca va apare "programul este offline" cel mai probabil nu este transmis pe internet in acel moment.
Pentru a vedea ce este la tv intrati la http://www.port.ro/pls/tv/tv.prog. Au peste 200 de programe deci aveti de unde alege!

Niciun comentariu:

Spune-ti parerea:

invata-online.blogspot.com Web analytics