2014/02/19

Indexare rapida in Google

Indexarea in Google trebuie sa fie primul obiectiv al tuturor celor care creaza un site sau un blog nou. Daca aceasta nu este adaugata la indexul Google nimeni nu va gasi o pagina de-a voastra in cautarile pe celebrul motor de cautare si astfel nu vet obtine trafic organic ceea ce ar trebui sa fie principala sursa de trafic a oricarui site. Ca sa dau un exemplu, zilnic probabil zeci de persoane cauta informatii despre indexarea pe Google iar daca aceasta postare este indexata de Google cateva din acele persoane vor gasi pagina mea in cautari. Acesta este traficul organic, cel care vine de pe motoarele de cautare. Google nu indexeaza fiecare site sau blog pentru a avea doar continut de calitate in cautari.
indexare rapida GoogleAsadar primul pas sprea indexarea in Google ar fi sa scrieti continut de calitate si unic! Nu copiati de pe alte pagini fiindca astfel nu veti avea nici o sansa sa va regasiti paginile in cautari. Scrieti continut unic pe site. Nici dupa ce v-au fost indexate paginile nu incepeti sa postati continut copiat de pe alte pagini fiindca va puteti trezi foarte repede ca site-ul vostru sa fi disparut din indexul Google. Nu incercati sa trisati, nu merge. Nici chiar daca modificati pe alocuri acel continut copiat.

Daca ati postat cateva pagini de continut unic si nu va gasiti site-ul in cautarile pe Google va trebui sa treceti la alte metode pentru a-i atrage atentia motorului de cautare de existenta site-ului.
Verificati daca v-a fost sau nu indexat site-ul printr-o cautare pe Google dupa linkul steului. Ex: https://invata-online.blogspot.com sau site:http://invata-online.blogspot.com

verifica indexarea in Google
Daca nu va gasiti site-ul in rezultate (de obicei apare pe prima pozitie) atunci  ca urmator  obiectiv ar trebui sa aveti indexarea in Google. Uneori aceasta adaugare la index poate dura o luna sau mai mult. Va voi arata insa cateva metode pentru a grabi aceasta indexare!

Cum sa indexezi un site sau un blog in cateva zile!

Daca site-ul tau exista deja de o vreme dar nu il regasesti inca in cautarile pe Google este timpul sa ii atragi atentia de existenta site-ului tau.

Cativa pasi pentru o indexare rapida:


Ca prim pas ar trebui sa trimiteti manual site-ul. Pentru acesta au cei de la Google o unealta pe care o gasiti la https://www.google.com/webmasters/tools/submit-url-ac Va adaugati linkul si introduceti codul din imagine si asta este tot. Rezultatele adaugarii linkului aici nu apar insa foarte repede. 


Adaugati meta tag-uri fiecarei postari.
Am facut un experiment pe acest blog , am postat cateva articole pe blog insa doar unuia i-am adaugat meta tags pentru a vedea daca au un efect pozitiv sau nu pentru motoarele de cautare. A doua zi am dat un search pe Google dupa linkurile celor 4 articole postate si ce credeti? Doar cel caruia i-am adaugat meta-tags a fost indexat. In concluzie meta tag-urile au inca un cuvant de spus in SEO si chiar daca importanta lor nu mai e atat de mare ca inainte cel putin ajuta la o indexare mai rapida in Google.
Despre ce sunt meta-tags si cum se adauga cititi articolul 

http://invata-online.blogspot.ro/2014/02/despre-meta-tags.html 


Dupa ce ati terminat puteti grabii aceasta indexare prin cel putin una din urmatoarele metode:
Obtinerea unui backlink. Daca cunoasteti pe cineva care are un site sau un blog deja indexat il puteti ruga sa puna un link pe pagina lui spre site-ul vostru. Spiderii motorului de cautare viziteaza aproape zilnic fiecare site indexat pentru a le adauga la index noile pagini, postari iar cand vor gasi linkul vostru il vor vizita si indexa.

Urmatoarea metoda ar fi comentarea pe bloguri dofollow. Unele bloguri permit ca linkurile comentatorilor sa fie dofollow, astfel adaugand un comentariu pe un astfel de blog veti ajuta la grabirea indexarii. Trebuie insa sa adaugati un comentariu despre acel subiect si nu unul care poate fi considerat spam sau reclama.
O lista cu bloguri DoFollow gasiti la


Va alegeti un blog, un subiect de pe acesta si adaugati un comentariu completand cu numele, adresa de email si linkul vostru. Nu adaugati linkul in comentariu ci doar in campul pentru link.

A 3-a metoda este adaugarea unui articol pe un director de articole. Articolele sunt acceptate instant sau in cel mult cateva ore.
Astfel de directoare sunt:
In partea de sus lipiti linkul si dati Submit.

Se mai gasesc altele pe Google.


Alte idei:
Adauga linkul in canalul tau Youtube si in sectiunea Despre mine pe profilul Google Plus.

Prin aceste metode orice site sau blog va fi descoperit de Google iar daca acesta are continut unic si de calitate cu siguranta va adaugat la indexul lor in 24-48 de ore sau cel mult cateva zile.

Chiar daca v-au fost indexate paginile traficul de pe Google va veni foarte greu la inceput. Find un site nou adaugat acesta nu se va bucura de prea multa incredere din partea motorului de cautare si va aparea pe ultimele pagini in cautari iar pentru a-l urca cat mai sus este o munca grea care presupune optimizare SEO si rabdare multa! 

Niciun comentariu:

Spune-ti parerea:

invata-online.blogspot.com Web analytics