2014/02/13

Caseta de comentarii pe blog/site

Cum sa adaugi o caseta de comentarii pe blogul/site-ul tau!
Schimbarea sau eliminarea casetei de comentarii de pe Blogger, Blogspot.
caseta de comentarii

Casetele de comentarii se afla in subsolul paginilor si postarilor si sunt adaugate pentru ca cititorii sa isi spuna parerea despre ceea ce scri, in cazul in care li se pare interesant si au o parere. 
O caseta de comentarii este optionala unui site de vanzare sau prezentare servicii-produse si obligatorie unui blog. 
Un site de prezentare are ca scop prezentarea produselor iar daca un vizitator este interesat de serviciile sau produsele lor ii poate contacta telefonic sau prin email.
Daca insa detii un blog fie el de stiri, informatii, tutoriale sau orice alt tip de articole este obligatoriu sa ai si o caseta de comentarii in subsolul postarilor. Pana la urma nu scri articole pentru tine ci o faci pentru cititorii tai deci trebuie sa le dai sansa sa isi spuna si ei parerea despre ceea ce postezi si astfel ii vei tine mai aproape de blogul tau si  te vor cunoaste mai bine.

Crearea si intretinerea unei legaturi cu cei care iti viziteaza blogul este importanta si benefica.  Vei afla ce le place la blog, ce nu le place, ce si-ar dori sa postezi, te vor corecta daca ai gresit si iti vor putea cere ajutorul in cazul in care nu inteleg ceva. Rupe-ti cateva minute din timpul liber si ajuta-i.

Adaugarea sau schimbarea casetei de comentarii.


Fiecare blog pe platforma Blogspot se creaza automat cu un comment box insa daca nu va place il puteti schimba, asa cum am facut si eu.

Am gasit un site pentru crearea unei casete destul de simplu si pe placul meu. Este vorba de Freecommentscript, usor de utilizat unde ne putem personaliza aspectul casetei  de comentarii iar pe langa asta cea ce mi-a mai placut este faptul ca vizitatorul isi poate alege sa cometeze ca Guest (anonim) ori de pe contul de Facebook sau Google pentru a adauga un comentariu. Inainte am folosit caseta de comentarii Facebook pe blog insa aceasta o vad mai complexa si are cam tot ce trebuie. Mi se pare o idee buna ca cei care doresc sa comenteze sa aibe posibilitatea de a alege un cont prin care sa o faca.
Majoritatea utilizatorilor de internet au un cont pe Facebook sau pe Youtube/o adresa de Gmail/un profil Googple Plus asadar utilizand aceasta caseta oricine poate adauga comentarii postarilor tale insa daca totusi isi doresc sa ramana in anonimat au si aceasta posibilitate a comentarii ca Guest.
Aceasta caseta poate fi personalizata dupa dimensiunea si culorile pe care le doriti iar ceea ce imi mai place la el este faptul ca are  incorporate si emoticoane!
Un al generator de formular de comentarii este htmlcommentbox.com care este si el usor de personalizat.

Daca folositi platforma Blogspot dupa ce ati creat caseta trebuie sa o eliminati pe cea veche, in cazul in care o mai aveti. Pentru asta intrati la Setari-> Postari si Comentarii iar la locatia comentariilor schimbati pe Ascunde.


Pentru a adauga pe blog noua caseta personalizata dupa bunul plac, copiati codul HTML generat intrati in meniul editarii blogului la "Aspect" iar sub sectiunea postari dati click pe "Adauga obiect gadget nou".


In fereastra nou deschisa cautati HTML/JavaScript unde  lipiti codul generat fara a scrie ceva la titlu.Sectiunea titlu o lasati goala, salvati si aveti caseta de comentarii pe blog!
Puteti adauga si un titlu daca doriti cum ar fi "Posteaza un comentariu" sau "Spune-ti parerea"
Personalizeaza-ti si tu caseta si adaug-o pe blogul tau pentru a tine legatura cu cititorii tai!
Recomand ca dupa adaugarea acestuia sa o testati si sa va verificati adresa de email pentru a vedea daca sunteti anuntati ca s-a adaugat un comentariu nou bloggului.

Freecommentscript
http://www.htmlcommentbox.com/
In cazul in care nu va plac aceste 2 generatoare puteti gasi si altele cu o cautare pe Google dupa "Free comment box generator".
Indiferent de formularul care il alegeti pana la urma important e ca acesta sa functioneze!

Daca utilizati platforma Blogger si vreti sa reveniti la formularul initila de comentarii, cel de la inceput urmati pasii din articolul Revenirea la formularul vechi de comentarii Blogger

Niciun comentariu:

Spune-ti parerea:

invata-online.blogspot.com Web analytics